Com cada 19 de març, avui se celebra el Dia del Pare!

Aquesta festivitat va començar a celebrar-se a Estats Units durant la primera dècada del segle XX, però allà se celebrava el tercer diumenge de juny.

Tot i que avui és una festa globalitzada, l’inici del dia del pare a Espanya va ser el 1948 i no tenia res a veure amb la manera com se celebrava a Amèrica. Tot va començar amb una professora coneguda com a Nely del barri madrileny de Vallecas. Aquesta mestra juntament amb els seus alumnes preparava cada any un regal artesanal per celebrar el Dia de la Mare. Els pares dels seus alumnes li recriminaven que no hi hagués cap regal per recordar la figura paterna i que ells també volien un obsequi especial dels seus fills i filles.

Dia del pare

La professora va entendre aquesta queixa i va decidir que els pares també haurien de tenir un dia especial per ells, com ja es feia en altres països i va decidir que aquest dia seria el 19 de març, coincidint amb la festivitat de Sant Josep (pare de Jesus de Natzaret).

La proposta va ser tot un èxit, fins al punt que els propietaris de “Galerías Preciados” li va proposar comprar la idea i contractar-la per treballar als grans magatzems. La Nely no va acceptar la proposta, però va arribar a un acord per comercialitzar aquest dia.

Així doncs, els magatzems es van dedicar a comercialitzar la festa del Dia del Pare, que ha anat creixent i s’ha celebrat fins als nostres dies.