Com podem aconseguir que l’anglès formi part de la vida familiar? Com viure en anglès? Et donarem alguns trucs perquè el teu fill o la teva filla tingui contacte diari amb l’anglès a casa.

Poder parlar, escriure i fins i tot “pensar” en anglès serà gairebé una condició indispensable per a la teva filla o el teu fill quan sigui adult. El procés de globalització que està vivint el nostre planeta està convertint als nostres joves en ciutadans del món. Les beques Erasmus, tant per a estudiants universitaris com per a formació professional, han obert el camí a la internacionalització. Tant si estudien dansa com enginyeria, avui dia els joves no conceben acabar la seva formació sense una estada en algun centre a l’estranger. I per a poder seguir un curs o treballar fora de les nostres fronteres cal dominar, com a mínim, l’anglès.

L’aprenentatge natural de les llengües

A vegades ens preguntem per què és tan fàcil aprendre un idioma quan ets nen i el difícil que és quan ets adult. La raó és senzilla. De nens aprenem a parlar sense adonar-nos. No “estudiem” la nostra llengua materna, l’aprenem escoltant i repetint el que sentim. Quan el teu nen comença a balbotejar paraules amb la seva llengua de drap, et mors de tendresa quan li sents repetir el que ens ha sentit pronunciar i sovint només la mama i el papa aconsegueixen entendre el que tracten de dir!

Al principi tots els objectes es diuen igual. Per exemple, una “pilota” – ells estan convençuts de dir pilota però nosaltres sentim “pota” o “lota”- pot ser una pilota o un tren de joguina.

Cada dia el teu fill o la teva filla fa un esforç inconscient per a memoritzar paraules que no sap i relacionar-les amb el context en què les ha sentit. Als tres o quatre anys ja utilitzarà unes mil paraules aproximadament i tot gràcies a viure diàriament en el seu idioma matern.

tres trucs per aprendre anglès kids&us

3 trucs per a integrar l’anglès en la vida familiar

Entendre aquest procés natural amb el qual el teu nen aprèn a parlar sense adonar-se i aplicar-lo a l’aprenentatge de l’anglès és la base del mètode Natural English de Kids&Us. Podem reforçar el contacte amb l’anglès des de casa amb uns senzills i divertits trucs que ens ajudaran a integrar l’idioma com si fos una segona llengua materna.

1. Integra l’anglès en les rutines diàries

De manera natural, sense forçar la situació i sense que ells s’adonin que les cançons que senten o els contes que els llegeixes estan en anglès. Ja des de nadó pots posar-los cançons infantils en anglès; quan creixin, pots buscar sempre els dibuixos animats en anglès o tenir seleccionat l’anglès en l’àudio de la televisió. El conte d’abans de dormir pot ser en anglès. Com més aviat s’acostumi a l’idioma, més natural li semblarà i es llançarà a parlar-lo molt abans.

2. Mantingues el contacte amb l’anglès diàriament

És important que cada dia la teva filla o el teu fill senti parlar en anglès, ja sigui amb cançons, programes infantils o contes adaptats a la seva edat i nivell de vocabulari. Cada dia aprendrà noves paraules i anirà integrant les estructures gramaticals de manera natural. T’animem a trobar amb ell o amb ella els dibuixos animats o les cançons que més li agradin. Segur que estarà tan entretingut amb ells que ni s’adonarà que ho està escoltant en anglès!

3. Desperta la seva curiositat

A Kids&Us sabem l’important que són les emocions en l’aprenentatge. Divertir-se mentre s’aprèn és un recurs infal·lible perquè el teu nen presti tota la seva atenció. Pots buscar activitats que connectin amb els seus interessos i siguin el més variades possible: pel·lícules, obres de teatre infantils en anglès, jocs, llibres. A Kids&Us posem a la teva disposició cançons, jocs, contes i vídeos per a descarregar perquè no et quedis mai sense recursos.

Viure en anglès no és tan difícil com sembla. I si ho fem cada dia de manera natural i divertida en família, el teu fill o la teva filla arribaran a adults amb un perfecte domini de l’idioma. I per què no? Nosaltres també podrem aprofitar aquesta estona en anglès per a aprendre l’idioma o repassar l’après. Com diuen en anglès, serà una “win-win situation”, una situació en la qual tots sortirem guanyant.

Enjoy your English family time!