La nit del 31 d’octubre se celebra, a diversos països del món, la festa d’Halloween la vetllada de Tots Sants, en la tradició cristiana. Aquesta celebració del All Hallows’ Eve prové de la commemoració cèltica del Samhain, en la qual se celebrava el final de l’estiu.

Sigui com sigui, avui dia s’ha convertit en una de les principals festes del calendari estatunidenc i canadenc, encara que en molts països d’Europa es troben reminiscències d’aquesta celebració i, a més, és una de les festes preferides dels nens i nenes de gran part del món anglosaxó. En l’actualitat també es va estenent per la resta del món, ja que és una festa molt divertida en la qual pot participar tota la família i els amics.

Películas de halloween en inglés

Per a celebrar aquesta festa en condicions, a més de les disfresses per a anar pel carrer demanant llaminadures amb el “trick-*or-*treat” i tenir preparats un munt de dolços i galetes terrorífiques a casa per als possibles fantasmes, bruixes i bruixots que us puguin visitar, podem començar a “preparar l’ambient” uns dies abans. Les pel·lícules d’Halloween són un mitjà excel·lent per a començar a il·lusionar als vostres nens amb la festivitat que ve. I si a més són en anglès, aprofitarem l’ocasió per a descobrir nou vocabulari que segurament ells desconeixen. Paraules i frases fetes com “terrifying” (espantós), “witch” (bruixota) o “to jump out of my skin” (sortir el cor per la boca) o “have/*get gouse bumps” (tenir la pell de gallina), apareixeran en aquestes pel·lícules, amb el que ampliarem el seu vocabulari de manera natural i divertida.

Pel·lícules perfectes per a la nit d’Halloween

Per a aprenents de bruixot

Peppa Pig Official Channel: en el canal oficial de Peppa Pig trobareu totes les aventures de la nostra benvolguda família Pig en Halloween, perquè els nens de la casa vagin familiaritzant-se amb la festa, les disfresses i el truc o tracte.

Dora the Explorer: la simpàtica Dora l’Exploradora també té el seu recopilatori d’Halloween. Ho podreu veure a YouTube.

Pocoyó compta amb un recopilatori terrorífic per a aquesta data. No us perdeu la Pocoyo Halloween Marathon!

Heffalump: en aquesta encantadora pel·lícula, Winnie the Pooh i els seus amics descobreixen que no tenen res a témer el dia de Halloween.

Per a bruixots i bruixes a partir de 4-5 anys

Toy Story of Terror: Buzz i Woody acaben en un motel de carretera on hauran de descobrir per què desapareixen les joguines.

Double, Double, Toil and Trouble: un clàssic de les germanes Olsen, en el qual les bessones hauran de salvar als seus pares de la seva tia i trobaran amics màgics pel camí.

The Dog Who Saved Halloween: Zeus és un gos golden retriever que es muda a una nova casa juntament amb la seva família uns dies abans d’Halloween. Tot sembla anar bé fins que unes llums i sons estranys apareixen a la casa del seu veí.

Room on the Broom: pel·lícula curta basada en el famós llibre de Julia Donaldson que tracta d’una família amb poders màgics.

Casper: qui no es recorda de l’entranyable Casper? Segur que els encantarà als nens que encara no l’hagin vist, i als papàs us omplirà de nostàlgia.

The Addams Family: divertidíssima pel·lícula sobre la terrorífica família Addams, que ha de decidir si un dels seus membres és qui en realitat diu ser.

The Witches: (La maledicció de les bruixes): Luke espia per casualitat una convenció de bruixes mentre està en un hotel amb la seva àvia i descobreix que tenen un pla per a convertir a tots els nens i nenes en ratolins.

Hocus Pocus: un adolescent incrèdul anomenat Max allibera accidentalment a tres bruixes malvades en la nit d’Halloween.

The Little Vampire: després de mudar-se a un castell a Escòcia, Tony fa nous amics: una família de vampirs.

Photo by Beth Teutschmann on Unsplash

Per a bruixots experimentats nivell Hogwarts

The Nightmare before Christmas, de Tim Burton. L’autoproclamat Rei d’Halloween decideix provar una cosa nova: espantar als nens per Nadal.

Corpse Bride (La núvia cadàver): un altre clàssic de Tim Burton. Aquesta pel·lícula narra la història d’un jove que es casa accidentalment amb una dona cadàver en lloc de la seva núvia i ha de trobar el camí de retorn al regne dels vius abans que sigui massa tarda.

Beetlejuice
: segur que tots els papàs i mamàs us recordareu d’aquesta divertidíssima pel·lícula en la qual una família de fantasmes contracta a Beetlejuice per a tirar de la seva casa a una família de persones.

I evidentment, totes les pel·lícules d’Harry Potter, els Cazafantasmas o els altres títols de Tim Burton com The Dark Shadows (Ombres tenebroses) o Frankenweenie. Segur que ens en  deixem moltes més al tinter!

Si ens llegiu des d’algun país en el qual la tradició no estigui tan arrelada us recomanem que, perquè el “trick-*or-*treat” resulti un èxit, us poseu d’acord amb altres pares per a tenir preparades les llaminadures dels nens en totes les cases del recorregut. Així ompliran la bossa i es divertiran de valent. I per què no decorar l’entrada amb una gran carabassa il·luminada?

Les bruixes i bruixots de Kids&Us us llancem el següent conjur: “Double, double toil and trouble; fire burn and cauldron bubble. Eye of nest and toe of frog; wool of bat and tongue of dog. By pricking of my thumb, something wicked this way menges”. Us atreviu a dir-nos a quines obres literàries fa referència aquest màgic conjur?

Happy Halloween everyone! Feliç Halloween a tots!