Avui al nostre blog us portem una manualitat súper divertida i ben nadalenca. Voleu decorar la vostra taula de Nadal com ho faria un anglès per al seu Christmas Dinner? Us ensenyem com sorprendre els vostres convidats amb els Christmas Crackers, petits regals explosius i sorollosos d’allò més alegre.

Els crackers són un dels elements tradicionals de les taules de Nadal arreu del Regne Unit, una manera divertida d’animar els convidats fent-los un petit present de manera juganera. Els convidats troben aquests regalets sobre els seus plats i la tradició mana que s’obri el cracker entre dues persones. Com ho fan? Cadascú estira d’un dels costats fins que el cracker es trenca pel mig, fent un soroll de crack! i alliberant el petit detall que s’amaga al seu interior.

Voleu saber com fer els vostres propis Christmas Crackers? Som-hi!

Què us farà falta?

  • Paper de regal
  • Tisores
  • Rotllos de paper acabats, bé de paper de cuina o de paper higiènic.
  • Cola de barra
  • Cinta cello
  • Tires per fer llaços, bé de tela o de plàstic.
  • Confeti o purpurina

Comencem…

Haureu de crear un tub allargat amb tres rotllos de paper higiènic, però sense enganxar-los, ja que el que farem és embolicar-los amb el paper de regal de manera que quedi una forma allargada. No hi poseu massa cinta adhesiva, ja que ha de ser fàcil trencar-lo! Per tal que no quedi massa fort i resulti difícil trencar el cracker podeu embolicar amb la cola de barra enlloc de fer-ho amb cinta adhesiva.

Quan ja tingueu el tub allargat, haureu de girar lleugerament els dos extrems, arrugant el paper, aconseguint la desitjada forma de caramel. Ara toca tancar un dels costats posant-hi un llaç. Una vegada fet això, retirem un dels rotllos de paper dels extrems.

Arriba el moment de posar-hi la petita sorpresa, bé siguin llaminadures, adhesius, cromos, una petita joia, diners… el que us vingui de gust! I per fer-ho més espectacular hi podeu posar una mica de confeti o purpurina. Ara bé, assegureu-vos de recollir-ho correctament després i  dur-ho al contenidor de reciclatge adequat! Ens encanta decorar per Nadal, però sempre eco mai in-eco!

Arriba el moment de tancar el cracker! Amb la cinta per fer llaços hauràs de collar el paper de l’altre extrem del tub i retirar el segon rotllo de paper higiènic, aconseguint així que prengui la forma de caramel.

Si ho desitges pots posar-hi un adhesiu amb el nom de la persona a la part central.

Voleu saber un secret? Els Christmas Crackers de veritat porten al seu interior un paper tractat amb pólvora per assegurar-se que fan molt de soroll en obrir-los, però ens sembla que voldreu evitar aquest element a la vostra taula de Nadal, oi? Si no és així i voleu ser súper extra, sempre podeu acostar-vos a una botiga de broma i demanar aquest element sorpresa.

Esperem que gaudiu molt fent aquesta manualitat i que els vostres convidats estiguin encantats aquestes festes!

Us deixem un vídeo explicatiu en cas que vulgueu veure el pas a pas: