Ho diem sovint: perquè els nens aprenguin anglès de manera natural, has de començar a introduir-los en l’idioma al més aviat possible! Ja durant el primer any de vida, els bebès necessiten escoltar-lo per a començar a familiaritzar-se amb els sons i aprendre les seves primeres paraules. La teva tasca com a pare/mare és precisament crear un entorn en el qual l’anglès s’utilitzi diàriament, fins i tot a casa. És normal que com a adults tinguem barreres i ens preguntem amb freqüència, què passa si no parlo gens d’anglès?, és el meu anglès suficient per a ajudar al meu fill/a?, reproduirà els meus errors de pronunciació?, i si en lloc d’ajudar-ho, el confonc? El teu nivell d’anglès pot ser molt baix, o fins i tot pots no parlar-ho; el més important és que els nens i nenes sentin la motivació dels seus progenitors, que es diverteixin i se sentin orgullosos del que estan aprenent.

Al nostre post d’avui et donarem alguns consells perquè puguis ajudar als teus nens amb l’anglès, encara que tu no ho parlis.

Feu servir paraules en anglès cada dia amb el teu fill/a

Palabras en inglés

Estem segurs que coneixes almenys les paraules més senzilles; una bona estratègia és que aprengui poc, però sovint. No importa que no sàpigues com usar les paraules en anglès en una oració o que la teva pronunciació no sigui perfecta. Recorda sempre que l’exposició contínua a l’idioma anglès permet als més petits fixar sons i paraules en la seva memòria i que la majoria de les persones que parlen anglès no tenen una pronunciació perfecta. Per tant, prohibit la timidesa, pots ajudar-te d’eines i aplicacions digitals! Junts podeu divertir-vos utilitzant les diferents aplicacions que existeixen.

L’hora de la lectura, en anglès

2_2

Llegir contes en anglès és la forma més fàcil d’introduir als nens i nenes més petits a l’idioma, gràcies a escoltar, primer, i llegir, després. A més de facilitar la comprensió de sons i paraules, la lectura en aquestes edats enforteix la relació entre pares, mares i fills, alhora que estimula l’aprenentatge de l’anglès.

No saps per on començar? Bé, pots començar amb els llibres en anglès de Kids&Us perquè els nostres llibres parlen! Sí, les històries creades pels nostres experts per a aprendre anglès a casa van acompanyades del Talking Pen, un bolígraf digital que ajuda els nens i nenes a aprendre la pronunciació correcta de paraules en anglès; n’hi ha prou amb col·locar el bolígraf sobre les estrelles al llarg de la història per a escoltar la veu dels protagonistes: des de la col·lecció Babies fins a les aventures de Betty the Black Sheep, Many Monsters i Gina Ginger, passant pels llibres de jocs interactius, que també poden ser utilitzats per nens majors sense l’ajuda d’un adult.       

Joc de rol en anglès per a practicar el que aprenen a l’escola

Juego de rol en inglés

Als nens els encanta jugar amb el seu papa o mama, si és possible, canviant de rols. Per exemple, es pot jugar al fet que els nens siguin els professors i vosaltres els alumnes, mentre els petits us ensenyen el que han après. Podeu començar amb un quadern, amb coses senzilles, com l’abecedari, els números, els colors, els animals; els teus fills es divertiran ensenyant-te i fins podran posar-te nota!

Altres bones idees també són jugar als aprenents de cuina i cuinar receptes fàcils en anglès, recitar poesia o jugar a ser pintors, mentre repasseu els colors. Realment no hi ha límits per als jocs en anglès que pots inventar juntament amb els teus fills i filles. L’única regla és deixar que t’ensenyin les paraules en anglès que han après: una manera de créixer i aprendre anglès junts!

Aprofiteu els amics o familiars que parlin anglès

Amigos y familia inglés

Tal vegada alguns dels companys d’escola del vostre fill, algun familiar o veí parla anglès. Si ja ha assistit als nostres cursos, s’hauran fet amics d’altres nens de la seva edat amb els quals podrien parlar en anglès per videotrucada. Per què no aprofitar-los ara que formen part del nostre dia a dia per a continuar aprenent anglès fins i tot des de casa? Convidar a familiars que parlin anglès a participar en petites sessions ajudarà al fet que el vostre fill/a aprengui de manera natural i espontània.

Participeu en activitats extracurriculars en anglès

Si la idea que els teus fills passin el seu temps lliure davant d’una pantalla no t’atreu massa, tenim la solució per a tu: amb les activitats de les Fun Weeks de Kids&Us per a nens i nenes, els teus fills i filles posaran en pràctica tot el que saben en anglès de manera natural. Les Fun Weeks són setmanes temàtiques 100% en anglès. En elles, utilitzem cançons, jocs, balls i activitats teatrals temàtiques per a ajudar els nens i nenes a continuar aprenent anglès de manera espontània i seguint totes les normes de seguretat i higiene. Pots consultar les activitats programades en la nostra web. Recorda que no cal ser alumne de Kids&Us prèviament per a poder inscriure’s.

Estàs llest/a per a posar en pràctica els nostres consells? Implementa’ls com a part de la vostra rutina i fes-ho sempre el divertit possible per als més petits. El més important és tenir paciència i constància. Per a complementar-los, recorda que en Kids&Us tenim cursos d’anglès per a totes les edats, en els quals oferim experiències d’aprenentatge destinades a usar l’anglès en un context diari: una manera natural per a garantir que l’aprenentatge de l’anglès sigui constant i durador en el temps.

T’esperem en el teu centre Kids&Us més pròxim!