Durant aquestes dates l’ambient nadalenc envaeix totes les llars, els carrers s’omplen d’olors deliciosos i colors càlids, i els nostres nens i nenes estan més casolans que mai!

Com sabem que els regals poden trigar una mica en arribar, us proposem diferents activitats que podeu fer amb ells i elles durant aquests dies.

christmas eve


1. Decoreu l’arbre

Related image

La tradició més extensa és sense cap mena de dubte, la decoració de l’arbre de Nadal. Anar penjant els ornaments nadalencs és una de les parts més divertides per a gaudir en família. No obstant, com sabem que a aquestes alçades ja lluiu un arbre ple d’abaloris i decoracions, us proposem quelcom nou. Què us sembla que quan tingueu convidats els animeu prèviament a que us facin una decoració manual per a penjar-la al vostre arbre de Nadal? Així, al final de les festes, tindreu un bonic record de tots aquells que han passat per casa vostra. Així mateix, també podeu passar una tarda preparant ornaments per a portar-los a casa dels vostres familiars i amics, serà un bonic obsequi per la seva generositat! 


2. Feu una nit de pel·lícules

Image result for christmas film night

Durant aquesta època, els televisors s’omplen d’emissions de pel·lícules familiars, d’animació i de temàtica nadalenca. Animeu-vos i feu una selecció d’aquelles que més us agradin per a poder gaudir d’un autèntic “marató de pel·lícules” amb els vostres fills/es. Les nostres preferides són Polar Express, Grinch, Elf o Arthur Christmas.

 


3. Visiteu un mercat o fira de Nadal

Image result for christmas market

A Barcelona podeu trobar diferents mercats nadalencs a diferents punts de la ciutat, com per exemple, el de Santa Llúcia o la Fira de Sagrada Família. Aquests mercats són una boníssima ocasió per a donar-se un passeig amb els vostres fills i filles i així conèixer els diferents productes artesanals típics de l’època. La veritat que gaudiran un munt si els munteu una ruta de mercats per cada cap de setmana de Desembre. Conseguireu visitar-los tots?

 


4. Feu galetes nadalenques

Image result for tradiciones navideñas

No hi ha res millor que passar temps de qualidad amb els vostres fills/es i a més crear el vostre propi berenar o dolços per compartir. Fer galetes nadalenques és un pla que té èxit assegurat entre grans i petits. Podeu fer vosaltres mateixos la massa, fer formes o fer servir motlles, decorar amb fondant, xocolata o melmelada, posar-hi molts toppings per sobre…les opcions són infinites! Només haureu de deixar volar la imaginació i donar forma a allò que més us agradi. Quin disseny teniu pensat?


5. Creeu les vostres postals de Nadal

Image result for christmas postcards diy

Per a passar una altra tarda especial amb els vostres fills i filles desenvolupant la seva imaginació, us proposem un nou pla: crear unes boniques, divertides i sobretot originals tarjetes nadalenques que podreu donar als vostres familiars i amics. A Internet trobareu milers de plantilles que podreu descarregar, imprimir i pintar, conseguint que la vostra tarjeta sigui una petita obra d’art.

Ens faria molt feliços que ens compartíssiu algunes de les vostres tradicions escrivint-nos en aquest post o per Facebook.

Us atreviu amb totes?